Pakkaussuunnittelu

Pahviset kotelot, tuotepakkaukset ja etiketit

Pakkaus vaikuttaa tuotteen myyntiin. Siksi siihen kannattaa panostaa. Pakkaussuunnittelu alkaa aina tuotteiden ominaisuuksien ymmärtämisestä. Ei riitä, että pakkaus on kaunis tai erottuva, sen täytyy olla myös kohderyhmäänsä puhutteleva. Harvaa pakkausta on tarkoitettu ainoastaan katseltavaksi, vaan pakkauksen tehtävä on saada tuote myydyksi ja välittää ostajalle informaatiota tuotteen sisällöstä. Tähän vaikuttavat kaikki pakkauksen ominaisuudet: materiaali, värit, fontit, tekstisisältö ja kuvitus. 

Ennen suunnittelun aloittamista...

Jotta tuotepakkauksen suunnittelu onnistuisi, täytyy ensin miettiä kuka tuotteen ostaa ja mikä on sen merkitys ostajalle. Onko kyseessä päivittäinen kulutustuote, ylellisyystavara vai esimerkiksi lahjaksi ostettava tuote? Entä missä tuotetta myydään?

Vaikka kyseessä olisi aluksi vain yksittäinen tuote, kannattaa pakkaus aina suunnitella  niin, että tuoteperhettä voi tarvittaessa laajentaa. Kun pohjatyö on tehty hyvin, uusien pakkauksien suunnittelu samalla ilmeellä hoituu nopeasti. Pakkaussuunnitteluun voi olla mielekästä yhdistää esimerkiksi logon ja yritysilmeen suunnittelu, jos yrityksellä ei vielä niitä ole. Tällöin pidetään huoli, että pakkaukset viestivät omalta osaltaan myös yrityksen kokonaisvaltaista ilmettä.

Pakkaussuunnittelun hinta ja aikataulutus

Pakkauksen tai tuote-etiketin suunnittelun hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Vaihtoehtona ovat projektihinta ja hinnoittelu tuntityönä. Hintaan vaikuttaa pakkauksen tyyppi, käytettävissä oleva graafinen materiaali ja tuoteperheen laajuus. Kerro minulle tuotteestasi ja toiveistasi niin pystyn antamaan alustavan hinta-arvion.

Uuden tuotepakkauksen suunnitteluun on hyvä varata vähintään muutama viikko, jotta vedosten kommentointiin ja lopullisten versioiden työstämiseen jää riittävästi aikaa.

Katso myös Tarrat ja etiketit ja lisätietoa pakkaussuunnittelusta

Ota yhteyttä ja kysy lisää! Kerron mielelläni pakkaussuunnitteluun liittyvistä projekteista, joissa olen saanut olla mukana.

pakkaussuunnittelu hunajapurkit
Könnön Maatilan luomuhunajat: Uuden tuoteperheen ilmeen suunnittelu, etikettien suunnittelu purkkeihin. Ihanat kuvitukset on tehnyt Pille Tammejõe.
pakkaussuunnittelu sokeristickit ja rasia
Novelpack sokeristickit ja tarjoilurasia - brändi-ilmeen uudistus ja pakkaussuunnittelu. Stickien painotekniikka flexo.

etikettien suunnittelu eläintuotteisiin
DT Arctic Cat turkinhoitoöljyt - tuoteperheen ilme ja etikettien suunnittelu.

Kysy lisää tai pyydä tarjous!

Meilaa: maarit@maaritvasama.fi tai soita: 040-7236064. Puhelimitse tavoitat minut parhaiten arkisin 9-18.